Recepty > polévky > bramboračka nakyselo
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g brambor, houby, sůl, kmín, kopr, 250 ml kyselého mléka, 200 ml kysané smetany, 1 lžíce mouky, pažitka nebo cibulová nať
Recept na přípravu:
Na kostky nakrájené brambory vaříme do měkka ve vodě s kmínem a houbami. Poté zahustíme moukou a mlékem, povaříme a přidáme smetanu. Můžeme ještě podle chuti okyselit. Okořeníme nasekaným koprem. Při podávání přidáme každému na talíř jedno ztracené vejce.
Další recepty:
Kuřecí zavářka do polévky kterou sedm minut zavaříme.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Bramborová omáčka s bramborovými knedlíky.
Ryby nakládané na kyselo naskládáme na těsno do sklenice.
Jemná bramborová polévka s kouskem másla.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Zelňačka s klobásou a bramborami.
Pivní cibulačka s kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Bílá polévka s vajíčkem natvrdo nebo nahniličku.
Polévka cibulačka se sýrem
Ochutnejte recept bramboračka nakyselo.