Recepty > polévky > bramboračka netradičně
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g brambor, kousek celeru, 2 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 1 kostka zeleninového bujónu, 80 g strouhaného tvrdého sýra, majoránka, muškátový oříšek, 2 lžíce zakysané smetany, kousek uzeniny, 1 lžíce oleje, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Uzeninu nakrájíme na drobné kousky a na lžíci rozehřátého oleje osmažíme dokřupava. Oloupané brambory a celer pokrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme máslo a brambory na něm krátce opečeme. Poté zalijeme 1,2 litry vody, osolíme, opepříme, přidáme bujón a celer. Vaříme do úplného změknutí (15-20 minut). Odstavíme a obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem. Vznikne-li příliš hustá hmota, rozředíme ji horkou vodou nebo vývarem na žádanou konzistenci. Opět přivedeme k varu, přidáme majoránku, špetku strouhaného muškátového oříšku, strouhaný sýr, smetanu, promícháme a dále nevaříme.
Při podávání polévku posypeme osmaženou uzeninou a posekanou petrželkou.
Další recepty:
Polévka z hříbků do níž přidáme prolisovaný česnek.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Pyré z brambor má máslovou konzistenci.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutek.
Krémová česnečka z mléka.
Kuřecí česnečka s prolisovaným česnekem.
Rychlá nudlová polévka se strouhaným sýrem.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Česnečka se sýrem
Bramboračka netradičně přináší na talíře svoji chuť.