Recepty > polévky > bramboračka pro každý den
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 brambory, po kousku mrkve, petržele a celeru, 1/2 cibule, olej, lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 3 kuličky nového koření, majoránka, kostka masoxu, 3 stroužky česneku, pažitka nebo zelená petrželka
Recept na přípravu:
Na trošce rozehřátého oleje osmahneme nahrubo postrouhanou kořenovou zeleninu. Když mrkev pustí barvu, přidáme mouku a ještě chvíli mícháme. Zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme nové koření, cibuli, masox a na kostičky nakrájené brambory a vaříme. Až jsou brambory skoro měkké, přidáme majoránku, mletý pepř a dovaříme. Nakonec dochutíme rozmačkaným česnekem a podle potřeby osolíme.
Další recepty:
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Polévka z červené čočky a rajčat s celerovou natí.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutek.
Fazolačka z červených fazolí se zelenou petrželkou.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Pyré z brambor má máslovou konzistenci.
Kotlíková polévka do které přidáme utřený česnek.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Polévka z brambor
Bramboračka pro každý den přináší na talíře svoji chuť.