Recepty > polévky > bramboračka s hříbky a smetanou
Suroviny potřebné pro přípravu:
čerstvé hříbky, šalotka, brambory, mrkev, petržel, celer, pórek, zeleninový vývar, polosuché bílé víno, smetana ke šlehání, olej, čerstvá zelená petrželka, celý bílý pepř, mletý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotku oloupeme, jemně nasekáme a krátce ji osmahneme na rozpáleném oleji. Mrkev, petržel, celer a pórek očistíme a drobně pokrájíme. Několik proužků pórku dáme stranou. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vše krátce podusíme na trošce oleje, přidáme celý pepř a zalijeme vývarem spolu s vínem. Promícháme a necháme na mírném plameni krátce povařit. Odstraníme celý pepř a zeleninu důkladně rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme solí a pepřem. Vmícháme dotuha ušlehanou šlehačku, přidáme houby se šalotkou. Jednotlivé porce polévky zdobíme čerstvou petrželkou a proužky pórku.
Další recepty:
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Bílá bramboračka do které přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Houbová omáčka k masu chutná s houskovým knedlíkem.
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Krémová bramboračka s hříbky
Bramboračka s hříbky a smetanou má své chuťové kouzlo.