Recepty > polévky > bramboračka s kapustou
Suroviny potřebné pro přípravu:
Množství na 5 porcí: 1 1/2 litru vody, 50 dkg brambor, 8 dkg zeleniny, 1/4 hlávky kapusty, 6 dkg másla, 8 dkg mouky, 1/2 dkg suchých hub nebo 10 dkg čerstvých hub, sůl, majoránku, 1 stroužek česneku, 3 kuličky pepře, kmín
Recept na přípravu:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme je do osolené vody. K bramborům přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu a nakrájenou, spařenou kapustu, trochu kmínu a majoránky. Po chvíli vaření zahustíme červenou jíškou a 30 minut povaříme. Do polévky přidáme čerstvé houby, které nejdříve podusíme na másle nebo sušené houby, které jsme povařili a poté udusili na másle. Před podáváním okořeníme tlučeným pepřem, sekanou zelenou petrželkou a stroužkem utřeného česneku.
Další recepty:
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Bramborová buchta ze syrových nastrouhaných brambor.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a petrželkou.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Vánoční kapří polévka s osmaženou houskou.
Polévka z červené řepy
Bramboračka s kapustou přináší na talíře svoji chuť.