Recepty > polévky > bramboračka s kořenovou zeleninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 větší brambory, 3 lžíce jemně pokrájené kořenové zeleniny, hrstka sušených hub, kousek cibule, sůl, kmín, špetka majoránky, stroužek česneku, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, petrželová nať
Recept na přípravu:
Houby osmahneme a namočíme v malém množství vody. Na másle osmahneme zeleninu a cibuli, zaprášíme nasucho opraženou moukou a zalijeme vodou. Přidáme nadrobno nakrájené houby i vodu, ve které se máčely, na kostky nakrájené brambory, koření a se solí utřený česnek. Z petrželové natě přidáme také usekané stonky. Když brambory změknou, odstavíme bramboračku z plotny a přidáme nasekanou petrželovou nať.
Další recepty:
Polévka šči s mírně kyselou smetanou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Zelný vývar z uzených kostí dochutíme se podle potřeby.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Zelňačka s klobásou ke které přidáme cukr.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Italská zeleninová polévka minestrone podáváme posypanou strouhaným parmezánem.
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Boloňské špagety ke kterým přidáme tymián a bazalku.
Oukrop s osmaženým chlebem.
Babiččina bramboračka do které přidáme rozmačkaný česnek.
Zeleninová polévka se zelím
Ochutnejte recept bramboračka s kořenovou zeleninou.