Recepty > polévky > bramboračka s kyškou
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 brambory, 1 litr vody, 2 lžíce másla, 1 vrchovatá lžíce mouky, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky, sůl, 1 šálek kyšky (případně kelímek bílého jogurtu) rozkvedlaný s lžičkou hladké mouky
Recept na přípravu:
Pokrájenou cibulku zpěníme na omastku, přidáme papriku a syrové oloupané a pokrájené brambory. Osmahneme je, zalijeme trochou horké vody, osolíme a uvaříme do měkka. Nakonec zahustíme polévku buď kyškou, nebo jogurtem s moukou.
Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme nudle, nočky či rýži.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou podle potřeby dosolíme a opepříme.
Italská rajčatová omáčka kterou zjemníme máslem.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitkou.
Staročeská zelňačka při jejímž vaření použijeme nálev ze zelí.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Francouzská bramboračka do které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Babiččina bramboračka se zeleninou.
Jahodové čatní s mangem naplníme do sklenice a zavíčkujeme.
Rajčatová polévka s cuketou do které vmícháme nadrobno nasekanou petrželku.
Tarator, studená okurková bulharská polévka s bílým jogurtem.
Omáčka z borůvek kterou poléváme knedlíky, lívance apod.
Bramboračka na másle
Bramboračka s kyškou přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.