Recepty > polévky > bramboračka s vajíčkem a česnekem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 vajíčko, 2 litry masového vývaru, 3 brambory, hladká mouka, sůl, mletý pepř, majoránka, 4 stroužky česneku
Recept na přípravu:
Brambory oloupeme a nastrouháme na drobno. Do nastrouhaných brambor přidáme trochu mléka, vajíčko, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a tolik hladké mouky, aby vznikla hustá směs. Vývar přivedeme k varu a lžičkou do polévky vykrajujeme ze směsi noky. Necháme přejít varem a dochutíme.
Další recepty:
Kyselá houbová omáčka kterou zjemníme kouskem másla.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Kulajda bez hub s nasekaným koprem.
Krkonošské kyselo se sušenými houbami.
Bramborová polévka se sušenými houbami, zeleninou a bylinkami.
Čínská švestková omáčka správné hustoty.
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Smetanová celerová polévka kterou dochutíme kostičkami nakrájené osmažené housky
Bílá bramborová polévka se šlehačkou.
Čočková polévka na kyselo zdobená petrželkou.
Bramboračka s houbami
Bramboračka s vajíčkem a česnekem přináší na české talíře svoji chuť.