Recepty

Recepty > polévky > bramboračka s vejci a houbami

Bramboračka s vejci a houbami

Suroviny potřebné pro přípravu:

200g oloupaných brambor, 30g másla, 30g hladké mouky, 4 vejce, 2-3 houby, 2dl smetany, 1 litr vody, masox, kmín, sůl, ocet, pažitka

Recept na přípravu:

Světle máslovou jíšku zřeďte postupně vodou, rozšlehejte a dobře povařte. Po chvilce přidejte brambory pokrájené na kostičky, houby pokrájené na kousky, kmín, sůl, masox a vařte, až brambory a houby změknou. Polévku zjemněte smetanou, zahřejte téměř k varu, přidejte nadrobno pokrájenou pažitku a nalijte do talířů se zastřenými vejci.

Další recepty:
Rýže pečená v troubě recept na přípravu.
Celestýnské nudle jsou zavářka.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Strouhání do polévky zaváříme po dobu 5-6 minut.
Morkové knedlíčky vaříme 3-4 minuty.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Piškotový svítek necháme vychladnout.
Polévkové kapání uvaříme.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Houskové knedlíčky do polévky vaříme přibližně 4 minuty.
Bramborová polévka bramboračka z bramborů.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Vaječný svítek do polévky nakrájíme na čtverečky.
Bramboračka s kroupami

Recepty
Motto

Bramboračka s vejci a houbami má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.