Recepty > polévky > bramboračka se dvěma lžicemi krup
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 brambory, 2 cibule, 2 vrchovaté lžíce krup, 2 lžíce másla, sůl, majoránka, vegeta nebo masox, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kroupy a za stálého míchání společně osmažíme dozlatova. Zalijeme asi litrem vody a vaříme. Když jsou kroupy téměř měkké, přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme a vaříme do změknutí brambor. Před koncem vaření přidáme majoránku a trochu Vegety nebo masoxu. Krátce povaříme a přidáme posekanou petrželovou nať.
Další recepty:
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Zelňačka z bílého zelí kysaného.
Karbanátky z ovesných vloček se zeleninou smažíme na rozpáleném oleji.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Zelňačka s uzeným masem nakonec přidáme nasekaný kopr, prolisovaný česnek a dochutíme.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Kotlíková polévka s najemno nasekanou petrželkou a pažitkou.
Kmínová polévka s vajíčkem ozdobená při podávání nadrobno nasekanou petrželkou.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné je chutný pokrm.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Cuketa s vajíčkem kterým ji zalijeme.
Zelňačka s klobásou a smetanou
Bramboračka se dvěma lžicemi krup přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.