Recepty > polévky > bramboračka se sýrem
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 litry vývaru z masoxu, mrkev, kousek celeru, kousek petržele, kedluben, pórek, 5 velkých brambor, petrželka, 2 rajčata, sůl, pepř, 50 g másla, 50 g tvrdého sýra
Recept na přípravu:
Veškerou očištěnou zeleninu a oloupané brambory nakrájíme na kostky, podusíme na másle a pak zalijeme vývarem z masoxu. Když je zelenina měkká, okořeníme ji pepřem a petrželkou, osolíme a na talířích posypeme nastrouhaným sýrem.
Další recepty:
Krémová česnečka s brambory.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Bramborová česnečka s kořením.
Tatarák z lososa natíráme na topinky.
Zapečená bramborová kaše s dušenou zeleninou.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Dršťkovka z hlívy ústřičné.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky dochucená vegetou.
Bramboračka na kyselo kterou ochutíme octem.
Studená rajská polévka ozdobená lístky bazalky.
Španělská polévka gazpacho
Bramboračka se sýrem má své chuťové kouzlo.