Recepty > polévky > bramboračka se zeleninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 brambory, 2 stroužky česneku, houby, kousek kapusty, malá kedlubna, kmín, kousek květáku, 20 g másla, 40 g hladké mouky, 200 g kořenové zeleniny, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Brambory, zeleninu a kedlubnu nakrájíme na kostičky, květák rozebraný na růžičky, kapustu nakrájenou na kousky a sušené houby vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku a polévku s ní zahustíme. Přidáme prolisovaný česnek, kmín, pepř, majoránku a dochutíme solí, necháme krátce povařit. Do bramboračky můžeme zavařit zavářku.
Další recepty:
Cibulačka z červené cibule podávaná se zapečenými sýrovými toustíky.
Fazolová polévka od babičky každý si nabere, kolik mu vyhovuje.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor i hub.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Mexická fazolová polévka vaříme do úplného změknutí masa.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Krémová bramboračka s vyšleháme nepříliš tuhou šlehačkou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Bramboračka na másle se zeleninou.
Kapustová polévka se zeleninou kterou přelijeme smetanou.
Jihočeská bramboračka
Ochutnejte recept bramboračka se zeleninou.