Recepty

Recepty > polévky > bramboračka se zeleninou

Bramboračka se zeleninou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 brambory, 2 stroužky česneku, houby, kousek kapusty, malá kedlubna, kmín, kousek květáku, 20 g másla, 40 g hladké mouky, 200 g kořenové zeleniny, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Brambory, zeleninu a kedlubnu nakrájíme na kostičky, květák rozebraný na růžičky, kapustu nakrájenou na kousky a sušené houby vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku a polévku s ní zahustíme. Přidáme prolisovaný česnek, kmín, pepř, majoránku a dochutíme solí, necháme krátce povařit. Do bramboračky můžeme zavařit zavářku.

Další recepty:
Cibulačka z červené cibule podávaná se zapečenými sýrovými toustíky.
Fazolová polévka od babičky každý si nabere, kolik mu vyhovuje.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor i hub.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Mexická fazolová polévka vaříme do úplného změknutí masa.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Krémová bramboračka s vyšleháme nepříliš tuhou šlehačkou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Bramboračka na másle se zeleninou.
Kapustová polévka se zeleninou kterou přelijeme smetanou.
Jihočeská bramboračka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept bramboračka se zeleninou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.