Recepty

Recepty > polévky > bramboračka tety Evy

Bramboračka tety Evy recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 mrkev, 1 petržel, celer, kousek květáku, pórku a zelí, 4 brambory, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sušených hub, 4 lžíce hladké mouky, 2 lžíce tuku na jíšku, 4 hrnky vody, kmín, sůl, majoránka, petrželka

Recept na přípravu:

Zeleninu očistíme, opereme a nakrájíme. Mrkev, petržel i celer lze nastrouhat na hrubším struhadle. Mezitím namočíme sušené houby do horké vody a necháme chvíli máčet. Očištěné brambory nakrájíme na kostičky. Zeleninu společně s brambory dáme do hrnce a zalijeme 4 hrnky vody. Přidáme sůl, trošku kmínu, scezené pokrájené houby a necháme vařit asi 10-15 minut. Prolisovaný česnek přimícháme do jíšky, a jíšku zalijeme hrnkem studené vody, znovu promícháme, vlijeme do polévky a za stálého míchání přivedeme do varu. Přisypeme majoránku a povaříme 5 minut. Před podáváním nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Ruský boršč získá svoji tradiční chuť přidáním lžíce zakysané smetany.
Noky do polévky bez vajec vaříme 8-10 minut.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou chutnají.
Francouzská cibulačka se sýrem nastrouhaným a zapečeným.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Banánová polévka s piškoty nebo sušenkami.
Cibulačka z červené cibule a zapečenými sýrovými toustíky.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Bramboračka s houbami

Recepty
Motto

Ochutnejte recept bramboračka tety Evy.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.