Recepty > polévky > bramboračka z hub
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru vody, 80 g zeleniny, 500 g brambor, 60 g másla, 1/4 hlávky kapusty, sůl, 80 g mouky, 100 g čerstvých hub, 3 zrnka pepře, 1 stroužek česneku, majoránka, kmín
Recept na přípravu:
Čistě oprané, oloupané brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do studené osolené vody s kmínem. Přivedeme do varu, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, nakrájenou a spařenou kapustu, trochu kmínu, majoránku a zrnka pepře. Když se polévka chvíli vařila, zahustíme ji jíškou z hladké mouky a tuku, rozmíchanou ve vlahé vodě a ještě půl hodiny polévku povaříme. Ke konci varu přidáme dobře očištěné a na kostičky nakrájené čerstvé houby, prolisovaný česnek a nasekaný libeček. Bramboračku s houbami ihned podáváme.
Další recepty:
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Kulajda s koprem a houbami doplněná žloutky vajec.
Kotlíková polévka s najemno nasekanou petrželkou a pažitkou.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Koprovka pro dobrý apetit kterou zjemníme máslem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Rychlá česnečka se sýrem kterou podáváme s topinkou.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Česnečka se sýrem a šunkou nakrájenou na nudličky.
Dětská bramboračka bez hub do které přidáme nasekanou petrželku..
Boršč s červenou řepou a uzeným masem
Bramboračka z hub přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.