Recepty

Recepty > z brambor > bramborák

Bramborák

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg brambor, 200g hladké mouky, 2 dl mléka, 2 vejce, 4 lžičky majoránky, 3-5 stroužků česneku (podle velikosti a síly stroužků a chuti), 150g uzeného masa nebo uzeniny, pepř, sůl, sádlo nebo olej na smažení

Recept na přípravu:

Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a hned zasypeme moukou, aby neztmavly. Maso nadrobno nakrájíme, česnek prolisujeme, přidáme ostatní suroviny, promícháme a zkusíme jeden menší bramborák usmažit a ochutnat. Podle potřeby dochutíme a smažíme tenké bramboráky. Pokládáme na ubrousek nebo papírovou utěrku, aby se vysál přebytečný tuk.

Další recepty:
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Bramborový guláš se salámem vaříme, až jsou brambory měkké.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Škubánky recept na přípravu.
Smažené tvarůžky smažíme po obou stranách.
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Bramborový guláš s uzeninou zahustíme bramborovou moučkou.
Recept na bramboráky se zelím

Recepty
Motto

Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept bramborák.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.