Recepty > z brambor > bramborák plněný masem a romadúrem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
750 g brambor, 100 g polohrubé mouky, 2 vejce, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, 250 g hovězí svíčkové nebo vepřové panenky nebo kuřecích prsou, 1 balení romadúru, olej
Postup přípravy:
Polovinu oloupaných brambor nastrouháme nahrubo a polovinu najemno. Vymačkáme část vody a smícháme s moukou, vejci, prolisovaným česnekem a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Maso nakrájíme na malé a poměrně tenké medailonky, které osolíme, opepříme a krátce zprudka osmahneme na pánvi, aby se maso zatáhlo. Poté maso odložíme stranou, pokud možno do tepla. Romadúr nakrájíme na menší tenké kousky. V pánvi rozpálíme olej. Vytvoříme bramboráčky s asi deseticentimetrovým průměrem, těsto roztáhneme do stran, aby byla placka co nejtenčí a vložíme do pánve. Když se zespoda osmaží, poklademe kousky romadúru, medailonkem masa a přidáme další tenkou vrstvu těsta tak, aby zakryla maso. Otočíme a smažíme dozlatova.
Další recepty:
bramboráky se zelím, dijonské brambory, medová marináda, směs na bramboráky z vepřového masa, segedínský guláš, vepřové nudličky na víně, bramboračka s kroupami, bramborový salát, domácí klobásy, bramborová buchta, bramborová kaše, kuřecí kostky na bramboráku, zavařené vepřové maso, vepřo knedlo zelo, vepřové kotlety
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.