Recepty

Recepty > z brambor > bramborák v troubě se zelím a uzeným masem

Bramborák v troubě se zelím a uzeným masem

Suroviny potřebné pro přípravu:

500g vařeného uzeného masa
Zelí: 500g kysaného zelí, 1 cibule, 1 oloupané jablko, lžíce oleje, cukr podle chuti
Těsto: 1,3 kg brambor, 3 vejce, 2-3 stroužky česneku, cca 200g hladké mouky, sůl, špetka majoránky
sádlo nebo tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání pekáče

Recept na přípravu:

Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme překrájené zelí, podusíme a podle chuti přisladíme. Maso nakrájíme na kostičky, jablko nahrubo nastrouháme, smícháme se zelím a necháme zchladnout.
Syrové brambory oloupeme a najemno nastrouháme - jako na bramborák. Do mísy přidáme vejce, prolisovaný česnek, mouku, majoránku, sůl a promícháme. Těsto by mělo být trochu hustší než na bramborák smažený na pánvi. Pokud jsou větší vejce nebo vodnatější brambory, trochu mouky přidáme.
Do vymazaného a vysypaného pekáče dáme polovinu bramborákového těsta, přidáme náplň ze zelí a masa a přikryjeme druhou polovinou těsta. Uhladíme a upečeme v troubě předem vyhřáté na teplotu 250 °C.

Další recepty:
Zelné závitky plněné mletým masem 15 minut pečeme.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Bramborové placky chutnají s bramborovou polévkou.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Zelňačka s uzeným masem, koprem a prolisovaným česnekem.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Škubánky recept na přípravu.
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Recept na bramboráky se zelím

Recepty
Motto

Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept bramborák v troubě se zelím a uzeným masem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.