Recepty

Recepty > pokrmy z cukety > bramboráky z cukety

Bramboráky z cukety recept

Potřebné suroviny:

500 g cukety, 2 větší karotky, 2 vejce, 1 lžíce vegety, špetka mletého pepře, 100 ml mléka, 250 g hladké nebo rýžové mouky, 1 zelený salát, 100 g cherry rajčátek, olej na smažení, špetka mletého muškátového květu, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli

Postup přípravy:

Cuketu omyjeme, oloupeme (mladou cuketu nemusíme loupat), nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli stát, až pustí vodu. Karotku očistíme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Vodu z cukety slijeme. Karotku, cibuli a česnek přidáme k cuketě společně s vejci, mlékem a hladkou mouku. Ochutíme vegetou, solí, muškátovým květem a mletým pepřem. Vše důkladně promícháme. Z hustého cuketového těsta tvoříme bramboráčky. Pečeme na pánvi na rozpáleném oleji z každé strany asi 5 minut. Hotové placičky pokládáme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje. Podáváme teplé a zdobíme cherry rajčátky a salátem.

Další recepty:
Hovězí tatarák ozdobíme olivami.
Kedlubnové zelí s hovězím masem a knedlíkem.
Cuketa na zázvoru s bagetou.
Kuře na zelí kterému necháme nagrilovat kůrčičku.
Cuketová polévka s rajčaty vše v ní rozmixujeme.
Rajská polévka s rýží a nasekanou petrželkou.
Kuřecí plátky s cuketou podáváme s rýží.
Cuketa na smetaně kterou dochutíme solí a majoránkou.
Čatní z cukety necháme vychladnout.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Bramboráky se zelím smažíme z obou stran dozlatova.
Cuketa na kari kterou mícháme, dokud mléko nezhoustne.
Cuketa po řecku posypaná nakrájenými olivami.
Plněné bramboráky

Recepty
Bramboráky z cukety

Dozvíte se zde, jak se připravují bramboráky z cukety.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.