Recepty > z brambor > bramborová bašta
Suroviny potřebné pro přípravu:
slanina, brambory, sůl, pepř, ocet nebo citronová šťáva, cibule, česnek, pažitka - v množství podle počtu strávníků
Recept na přípravu:
Slaninu nakrájíme nadrobno a vyškvaříme na pánvi. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo na kostičky, osolíme a opepříme. Lehce pokapeme citronem nebo octem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou pažitku a lehce promícháme. Na talíři polijeme škvarečky slaniny s tukem.
Další recepty:
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Gulášová polévka s rohlíkem je klasika.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Bramborový guláš se salámem vaříme, až jsou brambory měkké.
Bramborový guláš s klobáskou.
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Škubánky recept na přípravu.
Bramborový guláš s kuřecím masem ochutíme sušenou petrželkou.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Bramborový guláš s fazolemi
Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept bramborová bašta.