Recepty

Recepty > polévky > bramborová bramboračka

Bramborová bramboračka

Suroviny potřebné pro přípravu:

200g oloupaných brambor, kousek mrkve, celeru, petržele a kapusty, 1 malá cibule, 40g hladké mouky, 40g sádla, 1 lžíce sušených hub, majoránka, česnek, mletý pepř, kmín, polévkové koření, 1,2 litru vody, masox, petrželka

Recept na přípravu:

Opláchnuté sušené houby namočte do tří lžic studené vody a nechejte nabobtnat. Drobně pokrájenou cibuli osmažte na sádle, zasypte moukou, osmahněte dozlatova, zalijte vodou, rozšlehejte a přiveďte k varu. Do polévky vložte zeleninu pokrájenou na kostičky, překrájené houby, mletý pepř, kmín a vařte, až zelenina téměř změkne. Polévku ochuťte masoxem, rozetřeným česnekem, rozemnutou majoránkou a polévkovým kořením, povařte ještě minutu a při podávání posypte drobně pokrájenou petrželku.

Další recepty:
Polévkové kapání uvaříme.
Celestýnské nudle jsou zavářka.
Morkové knedlíčky vaříme 3-4 minuty.
Rýže pečená v troubě recept na přípravu.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Houskové knedlíčky do polévky vaříme přibližně 4 minuty.
Domácí majonéza z vejce a oleje.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Vaječný svítek do polévky nakrájíme na čtverečky.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Strouhání do polévky zaváříme po dobu 5-6 minut.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Piškotový svítek necháme vychladnout.
Bramboračka s kroupami

Recepty
Motto

Bramborová bramboračka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.