Recepty

Recepty > polévky > bramborová polévka s kořenovou zeleninou

Bramborová polévka s kořenovou zeleninou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g brambor, 2 menší mrkve, 1 kořen petržele, polovina celeru, kousek kapusty, 1 kedluben, 40 g hladké mouky, 40 g másla, kmín, sůl, majoránka, 2 stroužky česneku, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Očištěné brambory a kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené horké vody s trochou kmínu. Po krátkém povaření zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a mouky. Když zelenina změkne, polévku odstavíme z ohně, ochutíme majoránkou a utřeným česnekem. Nakonec bramborovou plévku posypeme nadrobno posekanou petrželkou.

Další recepty:
Mexická fazolová polévka vaříme do úplného změknutí masa.
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Fazolačka z červených fazolí do které přilijeme smetanu.
Bramborová polévka se sýrem kterou podáváme ihned po dovaření.
Květákové placičky se sýrem zprudka usmažime.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Bramborová česnečka se střídkou.
Bramborová buchta pečená ve vyhřáté troubě.
Červený boršč ze tří druhů masa.
Jarní bramborová polévka z vývaru.
Cuketová polévka se sýrem který vaříme, až se zcela roztaví.
Bramborová polévka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept bramborová polévka s kořenovou zeleninou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.