Recepty

Recepty > polévky > bramborová polévka s pórkem

Bramborová polévka s pórkem

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 větších brambor, 2-3 pórky, 2 celery, cibule, trocha bazalky, sůl, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, bobkový list, lžíce nasekané zelené petrželky, pepř

Recept na přípravu:

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Polévkovou zeleninu očistíme,pokrájíme na větší kousky a v hrnci osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme koření, sůl a litr vody. Vaříme, dokud zelenina nezměkne. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, směs vrátíme zpět do hrnce a povaříme. Podle hustoty polévku případně zředíme trochou vody. Pro zlepšení můžeme zahustit bramboračku smetanou a ozdobit nasekaným pórkem.

Další recepty:
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Smetanová polévka s houbami kterou ozdobíme na talíři zelenou pažitkou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Bramborová polévka s koprem a vejci.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Polévka z chřestu zalitá smetanou.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou petrželkou.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Bílá bramborová polévka

Recepty
Motto

Bramborová polévka s pórkem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.