Recepty > polévky > bramborová zelňačka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 velké brambory, 300 g kysaného bílého zelí, sůl, pepř, kmín, 250 ml smetany, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 vaječný žloutek
Recept na přípravu:
Brambory pokrájíme na kostičky a dáme vařit do litru vody spolu s překrájeným scezeným zelím a kořením. Když jsou brambory a zelí téměř měkké, zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a žloutkem. Důkladně povaříme, dochutíme a bramborovou zelňačku můžeme podávat.
Další recepty:
Jemná bramborová polévka s kouskem másla.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuřecí zavářka do polévky kterou sedm minut zavaříme.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Zelňačka s klobásou a bramborami.
Babiččina bramboračka se zeleninou.
Rajská omáčka s vajíčkem uveřeným natvrdo.
Bílá polévka s vajíčkem natvrdo nebo nahniličku.
Bramborová omáčka s bramborovými knedlíky.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Bílá polévka
Ochutnejte recept bramborová zelňačka.