Recepty > z brambor > bramborové knedlíky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1000g ve slupce uvařených brambor, přibližně 300 g hrubé mouky, 2 malá nebo 1 velké vejce, sůl
Recept na přípravu:
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na vál. Osolíme, do důlku, který vytvoříme uprostřed hromádky nastrouhaných brambor, rozklepneme vejce, posypeme částí mouky a vyhněteme těsto. Podle potřeby přidáváme mouku, jejíž množství je určeno kvalitou brambor. Těsto rozdělíme na dvě či tři části podle velikosti nádoby, ve které budeme knedlíky vařit, z každé části vyválíme váleček, konce válečků lehce vmáčkneme dovnitř, aby knedlíky nebyly špičaté a přibližně 20 minut vaříme v páře. Druhá možnost je vložit knedlíky do vařící osolené vody, po chvíli opatrně odlepíme ode dna a vaříme 25 minut pod poklicí.
Bramborové knedlíky podáváme jako přílohu k omáčkám, zelí, pečeným masům a mnohým dalším jídlům.
Další recepty:
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Zelňačka s klobásou a kyselou smetanou.
Bramboráky se zelím - ze zelí slijeme nálev...
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky - hovězí maso zalijeme studenou vodou...
Falešná dršťková polévka z kuřecí kůže.
Bramborová buchta kterou upečeme v předem vyhřáté troubě.
Kuřecí směs se sýrem a žampiony - maso nakrájíme na kousky...
Recept na bramborový salát s majonézou.
Bramborové šišky se strouhankou - brambory uvaříme ve slupce...
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Ochutnejte skvělou chuť, kterou vám přináší recept bramborové knedlíky.