Recepty

Recepty > polévky > bramborové kyselo s rajčaty

Bramborové kyselo s rajčaty

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 brambor, 1 litr mléka, masox, 3 lžíce hladké mouky, 300 ml rajčatového pyré, sůl, pepř, 250 ml sladké trvanlivé smetany

Recept na přípravu:

Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kostky, zalijeme vodou, přidáme bujon a dáme vařit. Smetanu, hladkou mouku a sůl vymícháme na hladkou kaši, přilijeme mléko a když jsou brambory uvařené do poloměkka, mléko se smetanou nalijeme do polévky. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut, nakonec přidáme rajčatové pyré, necháme projít varem a dochutíme pepřem a solí. Polévku podáváme s pečivem.

Další recepty:
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Babiččina bramboračka s najemno nakrájenou paprikou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Francouzská majonéza jemně okyselená.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami a mlékem.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Babiččina rajská s masovými kuličkami.
Rychlá nudlová polévka posypaná strouhaným sýrem.
Krkonošské kyselo

Recepty
Motto

Bramborové kyselo s rajčaty má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.