Recepty > moučníky a dezerty > bramborové lívance
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g vařených brambor, 500 g hladké mouky, 2 a 1/2 dl mléka, 2 žloutky, 40 g droždí, 3 lžíce oleje, 60 g sádla, sůl, obalení podle vaší chuti - moučkový cukt + skořice, povidla, kakao, med, marmeláda...
Recept na přípravu:
Brambory nastrouháme, přidáme špetku soli, mouku a promícháme. Na vále rozprostřeme, doprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vlažné mléko, lžíci cukru, droždí, mírně promícháme a necháme vzejít kvásek. Potom vypracujeme na vláčné těsto a necháme pod vlhkou utěrkou v teple vykynout. Těsto dávkujeme lžící na namazaný plech na malé porce a necháme znovu chvíli nakynout. Nakynuté porce upečeme ve středně vyhřáté troubě, po upečení namočíme do horké vody a obalíme ve směsi dle vaší chuti.
Další recepty:
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Lívance podle tradičního receptu.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Langoše smažíme.
Pirožky plněné masem
Bramborové lívance vykouzlí na stole lahodnou chuť.