Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > bramborové lívance

Bramborové lívance

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g vařených brambor, 500 g hladké mouky, 2 a 1/2 dl mléka, 2 žloutky, 40 g droždí, 3 lžíce oleje, 60 g sádla, sůl, obalení podle vaší chuti - moučkový cukt + skořice, povidla, kakao, med, marmeláda...

Recept na přípravu:

Brambory nastrouháme, přidáme špetku soli, mouku a promícháme. Na vále rozprostřeme, doprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vlažné mléko, lžíci cukru, droždí, mírně promícháme a necháme vzejít kvásek. Potom vypracujeme na vláčné těsto a necháme pod vlhkou utěrkou v teple vykynout. Těsto dávkujeme lžící na namazaný plech na malé porce a necháme znovu chvíli nakynout. Nakynuté porce upečeme ve středně vyhřáté troubě, po upečení namočíme do horké vody a obalíme ve směsi dle vaší chuti.

Další recepty:
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Lívance podle tradičního receptu.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Langoše smažíme.
Pirožky plněné masem

Recepty
Motto

Bramborové lívance vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.