Recepty > moučníky a dezerty > bramborové palačinky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr mléka, 800 g předem ve slupce uvařených brambor, 3 vejce, špetka soli, 2 lžíce cukru, 9 lžic polohrubé mouky, tuk na pečení, povidla, tvaroh, strouhaný perník, zakysaná smetana atd. dle chuti
Recept na přípravu:
Brambory uvaříme ve slupce den předem, oloupEme a najemno nastrouháme. V mléce rozšleháme vejce, cukr, sůl, mouku (nejlépe se pracuje šlehačem) a nakonec vmícháme najemno nastrouhané brambory. Těsto necháme asi čtvrt hodiny ustát a znovu jednou lehce promícháme vařečkou. Na pánvi pečeme silnější palačinky běžným způsobem. Hotové mažeme povidly, sypeme tvarohem, skořicovým cukrem, strouhaným perníkem, strouhanými ořechy s cukrem apod.
Další recepty:
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Bramborové šišky se zelím zapékáme.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Omeleta z ovesných vloček
Bramborové palačinky vykouzlí na stole lahodnou chuť.