Recepty > moučníky a dezerty > bramborové palačinky z vařených brambor
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 dl mléka, 400 g vařených brambor, 2 vejce, lžíci cukru, špetku soli, 3 lžíce polohrubé mouky, tuk, džem a skořicový cukr na posypání
Recept na přípravu:
Uvařené brambory oloupeme, prolisujeme, smícháme se žloutky, cukrem, osolíme a postupně smícháme s mlékem a moukou. Do připraveného těsta vmícháme sníh z bílků. Těsto lijeme na tukem vymaštěnou pánev a po obou stranách opečeme dozlatova tenké palačinky. Pak je potřeme džemem nebo posypeme skořicovým cukrem a stočíme. Podáváme horké.
Další recepty:
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Bramborové šišky se zelím zapékáme.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Bramborové palačinky
Bramborové palačinky z vařených brambor vykouzlí na stole lahodnou chuť.