Recepty > polévky > bramborové pyré s hovězím vývarem pro děti
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g brambor, 1 šálek hovězího vývaru, čtvrt šálku mléka, 1 lžíce prolisované zeleniny z polévky, několik zrnek soli
Recept na přípravu:
Nakrájené brambory zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Poté rozmačkáme nebo rozmixujeme. Bramborové pyré promícháme se zeleninou a mlékem.
Další recepty:
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Cuketová polévka s brambory a hráškem.
Polévka z ovesných vloček vařená, až vločky změknou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme provařit.
Zeleninový krém s mlékem.
Zelňačka s cizrnou a zeleninou.
Zelňačka s fazolemi a šlehačkou.
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Staročeská vánoční polévka z ryb a hrachu.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Rajčatová polévka z pyré
Ochutnejte recept bramborové pyré s hovězím vývarem pro děti.