Recepty

Recepty > z brambor > bramborové škubánky

Bramborové škubánky

Suroviny potřebné pro přípravu:

Budeme poteřebovat: 800 g brambor, 150 g polohrubé mouky, další suroviny na dochucení

Recept na přípravu:

Oloupané nakrájené brambory uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Vodu z nich slijeme do hrnce a odložíme. Brambory rozšťoucháme.

Obrácenou vařečkou do nich uděláme několik otvorů až ke dnu nádoby. Zasypeme je moukou, zalijeme asi polovinou horké vody z brambor, zakryjeme pokličkou a necháme na teplém místě asi 15 minut propařit. Přebytečnou vodu scedíme a brambory s moukou propracujeme dohladka. Lžící namočenou v horkém másle vykrajujeme větší noky, škubánky.

Bramborové škubánky poklademe na talíř a dochutíme dle zvyklostí.

Další recepty:
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Bramborový guláš s uzeninou zahustíme bramborovou moučkou.
Gulášová polévka s rohlíkem je klasika.
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Bramborový guláš se salámem vaříme, až jsou brambory měkké.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Škubánky recept na přípravu.
Smažené tvarůžky smažíme po obou stranách.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Bramborový guláš s fazolemi

Recepty
Motto

Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept bramborové škubánky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.