Recepty > z brambor > bramborové škvarkové placky
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g syrových oloupaných brambor, 160g škvarků, sůl, pepř, 120g hrubé mouky, 8 žloutků, sádlo nebo olej na smažení
Recept na přípravu:
Bambory uvaříme. Než se nám brambory uvaří, nasekáme nadrobno škvarky a zahřejeme je. Brambory nakrájíme na kousky, uvaříme v osolené vodě, pak vodu slijeme, k bramborám přidáme škvarky, osolíme, opepříme a rozšťoucháme jako na kaši. Zasypeme moukou, přikryjeme pokličkou a necháme propařit. Poté přidáme žloutky, vařečkou umícháme těsto, ze kterého tvoříme placičky, které smažíme na rozpáleném sádle nebo oleji.
Další recepty:
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme.
Bramborové placky chutnají s bramborovou polévkou.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Škubánky recept na přípravu.
Smažené tvarůžky smažíme po obou stranách.
Frankfurtská polévka s párkem
Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept bramborové škvarkové placky.