Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > bramborové vdolky

Bramborové vdolky

Suroviny potřebné pro přípravu:

750 g vařených brambor, 20 g droždí, 1 lžíce cukru, 1 vejce, 1,5 dl mléka, hrubá mouka podle potřeby, tuk na smažení a sůl

Recept na přípravu:

Brambory nastrouháme, přidáme špetku soli a přidáme droždí rozpuštěné v mléce společně s cukrem. Promícháme a postupně přidáváme mouku tak, aby vzniklo tužší těsto. Těsto necháme vykynout v teple a vyválíme na pomoučněném vale na 1,5 cm silný plát. Skleničkou nebo vykrajovací formičkou, kterou průběžně namáčíme do mouky aby se těsto na ni nelepilo, vykrajujeme kolečka, která smažíme v rozpáleném tuku. Po usmažení klademe vdolky na talíř vystlaný ubrousky, které vsají přebytečný tuk. Hotové vdolky namažeme džemem, tvarohem apod. a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Další recepty:
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Lívance podle tradičního receptu.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Langoše smažíme.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Pirožky plněné masem

Recepty
Motto

Bramborové vdolky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.