Recepty > moučníky a dezerty > bramborové vdolky s povidly
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g hrubé mouky, 150 g strouhaných vařených brambor, 1 vejce, 1 žloutek, 20 g droždí, 100 ml mléka, sůl, olej, 100 g povidel, šlehačka
Recept na přípravu:
Z droždí, trochy mléka a části mouky připravíme kvásek, který necháme vykynout. Strouhané vařené brambory smícháme s moukou, mlékem, vejcem, žloutkem, solí a kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Pak ho rozválíme na 2cm silný plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Ty pak ve vrstvě oleje osmažíme na obou stranách dozlatova. Pak potřeme povidly, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Další recepty:
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Bramborové šišky se zelím zapékáme.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Bavorské vdolečky
Bramborové vdolky s povidly vykouzlí na stole lahodnou chuť.