Recepty > zelí > bramborovo-zelné placky s klobásou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g kysaného zelí, 500 g brambor, 2 vejce, 200 g klobásy, 1 lžíce grilovacího koření, sůl, mletý pepř, česnek dle chuti, 5-7 lžic hladké mouky, 100 ml mléka, olej nebo sádlo na smažení
Recept na přípravu:
Zelí necháme okapat a překrájíme ho na drobnější kousky, brambory nastrouháme nahrubo a smícháme. Přidáme na kostičky pokrájenou klobásu, vejce, sůl, koření, prolisovaný česnek a promícháme. Přidáme trochu mléka a podle potřeby zahustíme moukou (podle vodnatosti brambor). Z připraveného těsta tvoříme menší placky, které na rozpáleném tuku osmažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme na ubrousky nebo jiný savý papír.
Další recepty:
Zelné placky pečeme dozlatova.
Zelňačka s klobásou do které přidáme kysanou smetanu na zjemnění.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninovým salátem.
Chlebové placky opékáme na pánvi s několika kapkami oleje.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Bůčkové knedlíky s kysaným zelím propícháme párátkem.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou krásně nasáknou šťávou.
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem pečeme, dokud se nevytvoří křupavá kůrka.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Zelné závitky s rýží
Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší bramborovo-zelné placky s klobásou.