Recepty > ostatní > brambory na paprice
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
5 větších brambor, 2 klobásy, 2-3 kyselé okurky, 1 větší cibule, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 smetana nebo zakysaná smetana, 1 lžíce mleté sladké papriky, máslo, 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy:
Brambory nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené klobásy a orestujeme, až pustí šťávu. Zaprášíme mletou sladkou paprikou a hladkou moukou a promícháme. Zalijeme vývarem z brambor, rozmícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Vložíme pokrájené vejce, okurky a brambory a přilijeme smetanu. Ještě asi 5 minut provaříme a podle potřeby dochutíme.
Další recepty:
Naložené olomoucké tvarůžky necháme asi 3 dny uležet.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Králík na moravance, jednotlivé porce masa osolíme a obalíme ve slanině...
Kuře na rajčatech a paprice vytvoří křupavou kůrčičku.
Špenátové tousty pečeme 10 minut.
Králík na paprice podáváme s knedlíkem.
Masová směs na tousty do níž přidáme zeleninovou směs.
Kuře na paprice podáváme s rýží.
Sýrové smaženky jsou vhodná příloha k salátům.
Křenová pěna je připravená ze šlehačky a křenu.
Zapečené brambory se šlehačkou a sýrem
Tvarohová pomazánka s mrkví chutná se sklenkou mléka.
Pečené kuře se sýrem podáváme s topinkami.
Pečené tousty s kuřecím masem
Recept, podle kterého připravíte jídlo brambory na paprice.