Recepty > z brambor > brambory zapečené s brynzou
Suroviny potřebné pro přípravu:
7-8 brambor, 100g másla, 250g brynzy, sůl, kmín
Recept na přípravu:
Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme změklým máslem a zbytek másla rozpustíme.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky - množství brambor si rozdělíme na 3 díly.
Dno pekáčku vyložíme plátky brambor, lehce osolíme (pamatujeme na to, že brynza je sama o sobě slaná), rozdrobíme polovinu brynzy, posypeme lehce kmínem, pokapeme rozpustěnám máslem a dáme další vrstvu brambor. Osolíme, přidáme zbylou brynzu, kmín, pokapeme máslem a dáme poslední vrstvu brambor. Pokapeme máslem, lehce osolíme, omínujeme a zapečeme v troubě, kterou jsme si předem vyhřáli na teplotu 230-250 °C.
Další recepty:
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Zelné závitky plněné mletým masem 15 minut pečeme.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Bramborové placky chutnají s bramborovou polévkou.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Zelňačka s uzeným masem, koprem a prolisovaným česnekem.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Škubánky recept na přípravu.
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Recept na bramboráky se zelím
Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept brambory zapečené s brynzou.