Recepty

Recepty > z brambor > brambory zapečené s vepřovým masem

Brambory zapečené s vepřovým masem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,5 kg syrových oloupaných brambor, 800g vepřového masa - plec, 1 větší cibule, 200g mraženého hrášku, 3-4 lžičky soli, špetka pepře, 3 lžičky grilovacího koření, 1 kondenzované zahuštěné mléko (plechovka 410g), máslo na vymazání pekáče

Recept na přípravu:

Brambory nakrájíme na kousky, maso nakrájíme na menší kostičky a cibuli nadrobno. Vše smícháme a vložíme do hojně vymazaného pekáče. Když je vše skoro měkké, zalijeme kondenzovaným mlékem, promícháme a můžeme posypat sýrem. Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 250°C asi 1 a 1/4 hodiny.

Další recepty:
Zelné závitky plněné mletým masem 15 minut pečeme.
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Bramborové placky chutnají s bramborovou polévkou.
Brambory zapečené se špenátem ochutíme pepřem a rozmačkaným česnekem.
Zelňačka s uzeným masem, koprem a prolisovaným česnekem.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Škubánky recept na přípravu.
Recept na bramboráky se zelím

Recepty
Motto

Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept brambory zapečené s vepřovým masem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.