Recepty

Recepty > zeleninové > brambory zapečené se špenátem

Brambory zapečené se špenátem

Potřebné suroviny:

1 kg brambor, 450 g listového špenátu, 1 cibule, 200 g krabích tyčinek, 150 g tvrdého sýra, 250 ml smetany na vaření, olej, sůl, mletý pepř, 3-4 stroužky česneku

Postup přípravy:

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout (lépe den předem). Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme rozmražený špenát a chvíli podusíme. Osolíme a ochutíme pepřem a rozmačkaným česnekem.

Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do vymazaného pekáče naskládáme polovinu brambor a lehce je osolíme. Pokryjeme je vrstvou špenátu, posypeme na kousky nakrájenými krabími tyčinkami a zaskládáme druhou polovinou brambor. Opět lehce posolíme, zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a asi 20 minut zapečeme.

Další jídla:
Bramborové karbanátky osmažíme dozlatova.
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Zapečené brambory se šlehačkou, sýr necháme roztéci.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Řecké brambory

Recepty
Motto

Brambory zapečené se špenátem pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.