Recepty > zeleninové > brambory zapečené se špenátem
Potřebné suroviny:
1 kg brambor, 450 g listového špenátu, 1 cibule, 200 g krabích tyčinek, 150 g tvrdého sýra, 250 ml smetany na vaření, olej, sůl, mletý pepř, 3-4 stroužky česneku
Postup přípravy:
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout (lépe den předem). Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme rozmražený špenát a chvíli podusíme. Osolíme a ochutíme pepřem a rozmačkaným česnekem.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do vymazaného pekáče naskládáme polovinu brambor a lehce je osolíme. Pokryjeme je vrstvou špenátu, posypeme na kousky nakrájenými krabími tyčinkami a zaskládáme druhou polovinou brambor. Opět lehce posolíme, zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a asi 20 minut zapečeme.
Další jídla:
Bramborové karbanátky osmažíme dozlatova.
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Zapečené brambory se šlehačkou, sýr necháme roztéci.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Řecké brambory
Brambory zapečené se špenátem pohladí chuťové pohárky.