Recepty

Recepty > kuře > bratislavské kuřecí řízky

Bratislavské kuřecí řízky

Potřebné suroviny:

500 g kuřecích plátků
sůl a pepř
60 g hladké mouky
1 žloutek
1 vejce
50 ml sladké smetany
50 ml červeného vína
1 lžíce rajčatového protlaku
olej

Postup přípravy:

Plátky kuřecího masa jemně naklepeme, opepříme a osolíme. Do mísy vsypeme mouku, žloutek, vejce, přidáme smetanu, víno, protlak, sůl a vypracujeme hustší těstíčko. Kuřecí plátky namáčíme do tohoto těstíčka a z obou stran smažíme na rozpáleném oleji.

Další jídla:
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Kuřecí játra v bramboráku podáváme se zeleninovou oblohou.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Obrácené řízky osmažíme na rozpáleném oleji.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Kuřecí kapsa plněná žampiony

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla bratislavské kuřecí řízky přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.