Recepty > polévky > brazilská polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny, které budeme při vaření potřebovat, jsou uvedeny v receptu.
Recept na přípravu:
Z másla, hladké mouky a nakrájené cibule připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou a za stálého míchání rozvaříme, pak přidáme 1 rajský protlak, povaříme, osolíme, zjemníme kysanou smetanou nebo šlehačkou, ozdobíme pažitkou nebo petrželkou. Na talíř dáme nejdřív vařené vejce nakrájené na kostičky a přelijeme horkou polévkou.
Další recepty:
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Šunkový svítek do polévky pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Kuře pečené na zelí s brambory jako přílohou.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Hovězí Eintopf se zeleninou.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Slovenská kapustnica s vaječným žloutkem v mléce.
Americký štědrovečerní krocan s přílohou.
Zeleninová polévka se svítkem nakrájeným na kolečka.
Fazolačka po uhersku s chlebem.
Kuřecí polévka se žampiony, zeleninou a masem.
Polévka z hlávkového zelí
Brazilská polévka přináší na české talíře svoji chuť.