Recepty > polévky > brinzová polévka se širokými nudlemi
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g širokých nudlí, půl litru vody, sůl, 200 g brinzy, 50 g slaniny bez kůže, sladká mletá paprika
Recept na přípravu:
Nudle uvaříme v osolené vodě a scedíme, brinzu nasypeme do půl litru vařící vody, rozvaříme, podle chuti dosolíme. Pak přilijeme horkou vodu z nudlí, přidáme nudle, nakonec vložíme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninu a mletou papriku. Jako přílohu podáváme pečivo.
Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Fazolačka po uhersku s chlebem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Šunkový svítek do polévky pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou
Hovězí Eintopf se zeleninou.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Slovenská kapustnica s vaječným žloutkem v mléce.
Americký štědrovečerní krocan s přílohou.
Zeleninová polévka se svítkem nakrájeným na kolečka.
Kuřecí polévka se žampiony, zeleninou a masem.
Maso s nudlemi
Brinzová polévka se širokými nudlemi přináší na české talíře svoji chuť.