Recepty

Recepty > polévky > brokolicová polévka podle Dity

Brokolicová polévka podle Dity

Suroviny potřebné pro přípravu:

750 g brokolice, 10 g másla, 1,5 litru vývaru z kostky bujónu, 1 stroužek česneku, 100 ml šlehačky, sůl, pepř, muškátový oříšek

Recept na přípravu:

Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály, oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s nakrájenými košťály. Přilijeme vývar a povaříme asi 5 minut. Přidáme růžičky brokolice a vaříme dalších cca 10 minut. Poté brokolici spolu s vývarem rozmixujeme. Za stálého míchání přidáváme smetanu, dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.

Další recepty:
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Zeleninový boršč do kterého přidáme nakrájené maso.
Kyselica s klobásou paprikovou.
Pohanková polévka s houbami do které přimícháme pohanku, sůl a pepř.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Zapečená bramborová kaše s dušenou zeleninou.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Dobrý boršč z dobrých surovin.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Žampionový krém vaříme.
Brokolicová krémová polévka kterou podle chuti dosolíme.
Bramborová polévka s koprem

Recepty
Motto

Brokolicová polévka podle Dity má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.