Recepty > polévky > brokolicová polévka s křenem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr vody, 1 kostka zeleninového bujónu, půl kg brokolice, 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, lžíce čerstvého strouhaného křenu, 2 plátky chleba, olej
Recept na přípravu:
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vodou, dobře rozšleháme a přidáme kostku bujónu. Brokolici rozebereme na malé růžičky a dáme do vařícího se vývaru povařit asi 6 až 10 minut. Pak asi třetinu růžiček vybereme a dáme stranou. Zbytek rozmixujeme, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme zpátky celé růžičky a lžíci křenu. Podáváme s opečenými kostičkami chleba.
Další recepty:
Králičí polévka se smetanou a houbami.
Jemná brokolicová polévka ke které přidáme šlehačku pro zjemnění chuti.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Hovězí Eintopf se zeleninou.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Zelňačka s fazolemi kterou přilijeme šlehačkou.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Hovězí maso s křenem z pasty.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Vegetariánský boršč necháme přejít varem a podáváme.
Pikantní česnečka s nadrobno posekanou petrželkou.
Zeleninová polévka se svítkem nakrájeným na kolečka.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Fazolačka na kyselo
Brokolicová polévka s křenem přináší na české talíře svoji chuť.