Recepty

Recepty > polévky > brokolicová polévka z bujonu

Brokolicová polévka z bujonu recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g brokolice, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce tuku, 1 litr vody, 2 kostky zeleninového bujonu, 1 dl smetany, 1 lžička másla, muškátový květ, sůl

Recept na přípravu:

Brokolici očistíme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme. Mezitím si s tuku a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Uvařenou brokolici vyjmeme z vody a jemně posekáme na malé kousky. Do vývaru z brokolice přidáme kostky zeleninového bujonu a zahustíme jíškou, za častého míchání vaříme 20 minut. Před koncem přidáme uvařenou brokolici a ještě chvilku povaříme. Brokolicovou polévku dochutíme solí, přidáme smetanu a máslo na zjemnění a vypneme.

Další recepty:
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zabijačková polévka s nadrobno nasekanou petrželkou.
Zelňačka z uzených kostí ochucená podle potřeby polévkovým kořením a solí.
Brokolice v sýrové omáčce s těstovinami.
Smetanová koprová omáčka přikyselená a přislazená.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné dochucená česnekem.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Zelná polévka z kysaného zelí s na kostičky nakrájeným párkem.
Boršč z hovězího masa podáváme s miskou smetany.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Hovězí maso na celeru odáváme s rýží nebo bramborovým knedlíkem.
Brokolicová polévka s rýží

Recepty
Motto

Brokolicová polévka z bujonu přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.