Recepty

Recepty > polévky > broskvová polévka

Broskvová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

500g čerstvých nebo kompotovaných broskví, 250 ml vody, 10g škrobové moučky, cukr, citrónová šťáva

Recept na přípravu:

Škrobovou moučku a dvě lžíce cukru rozmíchejte ve vodě, přiveďte k varu a za stálého míchání povařte 2 minuty. Část broskví rozmixujte s vychlazeným rozvarem (nebo prolisujte a vmíchejte do prochlazeného rozvaru). Polévku okyselte, přislaďte a vychlaďte. Přidejte zbylé pokrájené broskve a podávejte s piškoty.

Další recepty:
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Fíkové vánoční cukroví protlačujeme nástavcem.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Rybí placičky připravíme z file.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Smetanová žampionová polévka kterou ozdobíme ozdobíme zelenou částí jarních cibulek.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Rybí karbanátky

Recepty
Motto

Broskvová polévka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.