Recepty

Recepty > polévky > bruselská zeleninová polévka

Bruselská zeleninová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

14 dkg cibule, 24 dkg celeru, 30 dkg rajčat, 40 dkg brambor, pepř, sůl, 12 dkg másla, 2 litry vody, osmažené kostičky housky do polévky

Recept na přípravu:

Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka a na másle zpěníme. Ihned, jak začne pěnit, přidáme očištěný a nakrouhaný celer a obojí dozlatova osmažíme. Osmaženou zeleninu zalijeme horkou vodou, opepříme, osolíme, přidáme syrové nakrájené brambory, rozpůlená rajčata a vše vaříme asi půl hodiny (doměkka). Hotovou polévku procedíme, zeleninu a brambory propasírujeme a vrátíme zpět do polévky, přidáme osmaženou housku a podáváme.

Další recepty:
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Polévka z chřestu zalitá smetanou.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou petrželkou.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Kapustová polévka s houbami

Recepty
Motto

Bruselská zeleninová polévka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.