Recepty > omáčky > brusinková omáčka ke steaku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g čerstvých brusinek, 1 lžička francouzské hořčice, 100 ml pomerančové šťávy, 1 lžíce másla, 4-5 lžic cukru, 1 lžíce bazalkového pesta
Jak připravit tento recept:
Na rozpuštěném másle za stálého míchání prohříváme brusinky spolu s cukrem a 1 lžící vody tak dlouho, až jsou brusinky zcela měkké. Poté vmícháme pesto, hořčici a vše zředíme pomerančovou šťávou. Omáčku krátce povaříme a podle chuti přisladíme, osolíme a opepříme.
Další recepty:
Vepřové koleno na červeném víně upečeme.
Sójová sekaná s rohlíkem pečená přibližně hodinu.
Brusinková omáčka k masu kterou vaříme a necháme zredukovat.
Křehký koláč s brusinkami pečeme v troubě předem vyhřáté.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Řízky z bedly podáváme s vhodnou přílohou.
Brusinková omáčka z marmelády se hodí jako příloha k masům.
Hovězí guláš na červeném víně vaříme, dokud maso nezměkne.
Omáčka ke steaku s česnekem.
Kachna pečená na medu s rýží.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobená zelenou petrželí.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaný sýr.
Kuře na sladko s rybízovou marmeládou upečeme.
Brusinková omáčka s červeným vínem
Dozvíte se zde, jak se připravuje brusinková omáčka ke steaku a recept na ni.