Recepty > omáčky > brusinková omáčka s červeným vínem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g čerstvých nebo mražených brusinek, pět lžic vody, 170 g přírodního cukru, 5 lžic červeného vína, jemně nastrouhaná kůra a šťáva z jednoho pomeranče
Jak připravit tento recept:
Brusinky vložíme do hrnce spolu s pěti lžicemi vody, přivedeme k varu a vaříme asi deset minut pod pokličkou (mraženým brusinkám stačí kratší doba), dokud bobulky už skoro nepraskají. Přidáme 170 g přírodního cukru, 5 lžic červeného vína, jemně nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho pomeranče a za stálého míchání pomalu vaříme, až se cukr rozpustí. Na nízkém plameni necháme směs pět až osm minut bublat, dokud nedosáhne vyhovující hustoty. Zavařené brusinky krátce povaříme s ostatními surovinami. Omáčka vydrží v ledničce tři až čtyři dny.
Další recepty:
Sojová dršťková polévka s česnekem a majoránkou.
Čína ze sojového masa ke které přidáme uvařenou rýži a promícháme.
Sójová sekaná s rohlíkem pečená přibližně hodinu.
Hovězí guláš na červeném víně vaříme, dokud maso nezměkne.
Řízky z bedly podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Sýrová omáčka se zeleninou pro děti v úpravě vhodné pro malé dítě.
Boloňská omáčka na těstoviny.
Vepřové koleno na červeném víně upečeme.
Kuřecí játrová paštika v alobalu.
Sýrová omáčka na těstoviny kterou povaříme do zhoustnutí.
Křehký koláč s brusinkami pečeme v troubě předem vyhřáté.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaný sýr.
Boloňská omáčka na špagety
Dozvíte se zde, jak se připravuje brusinková omáčka s červeným vínem a recept na ni.