Recepty > omáčky > brusinková omáčka s javorovým sirupem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
350 g čerstvých brusinek, 200 g cukru javorového sirupu, 250 ml vody
Jak připravit tento recept:
Ve vodě rozmícháme javorový sirup, přivedeme k varu a vsypeme omyté brusinky. Opět přivedeme k varu a počkáme, až popraskají slupky na brusinkách. Snížíme teplotu a mírným varem za občasného míchání povaříme cca 10 minut. Omáčku podáváme teplou nebo studenou k pečeným masům, šunce, paštice... Můžeme ji také použít jako ozdobu dortů nebo jiných zákusků.
Další recepty:
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobená zelenou petrželí.
Řízky z bedly podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí maso s brusinkami zaprášíme moukou a provaříme.
Brusinková omáčka z marmelády se hodí jako příloha k masům.
Hovězí guláš na červeném víně vaříme, dokud maso nezměkne.
Vepřové koleno na červeném víně upečeme.
Kachní játrová paštika s brusinkami kterou necháme v lednici ztuhnout.
Brusinková omáčka k masu kterou vaříme a necháme zredukovat.
Křehký koláč s brusinkami pečeme v troubě předem vyhřáté.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Brusinková omáčka ke steaku z čerstvých brusinek.
Kachna pečená na medu s rýží.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaný sýr.
Brusinková omáčka s červeným vínem
Dozvíte se zde, jak se připravuje brusinková omáčka s javorovým sirupem a recept na ni.