Recepty

Recepty > omáčky > brusinková omáčka s javorovým sirupem

Brusinková omáčka s javorovým sirupem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

350 g čerstvých brusinek, 200 g cukru javorového sirupu, 250 ml vody

Jak připravit tento recept:

Ve vodě rozmícháme javorový sirup, přivedeme k varu a vsypeme omyté brusinky. Opět přivedeme k varu a počkáme, až popraskají slupky na brusinkách. Snížíme teplotu a mírným varem za občasného míchání povaříme cca 10 minut. Omáčku podáváme teplou nebo studenou k pečeným masům, šunce, paštice... Můžeme ji také použít jako ozdobu dortů nebo jiných zákusků.

Další recepty:
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobená zelenou petrželí.
Řízky z bedly podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí maso s brusinkami zaprášíme moukou a provaříme.
Brusinková omáčka z marmelády se hodí jako příloha k masům.
Hovězí guláš na červeném víně vaříme, dokud maso nezměkne.
Vepřové koleno na červeném víně upečeme.
Kachní játrová paštika s brusinkami kterou necháme v lednici ztuhnout.
Brusinková omáčka k masu kterou vaříme a necháme zredukovat.
Křehký koláč s brusinkami pečeme v troubě předem vyhřáté.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Brusinková omáčka ke steaku z čerstvých brusinek.
Kachna pečená na medu s rýží.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaný sýr.
Brusinková omáčka s červeným vínem

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje brusinková omáčka s javorovým sirupem a recept na ni.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.