Recepty > omáčky > brusinková omáčka s křenem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g brusinek, 20 g křenu, 50 ml červeného vína, 1 špetka pepře, 1 špetka citronové kůry, 1 lžička ostré hořčice, 1 lžička oleje
Jak připravit tento recept:
Brusinky smícháme s ostatními přísadami. Nesolíme nebo jen nepatrně. Omáčku necháme proležet do druhého dne a pak ji podáváme.
Další recepty:
Vepřová panenka na víně s rýží.
Brusinková omáčka k masu kterou vaříme a necháme zredukovat.
Kuřecí maso s brusinkami zaprášíme moukou a provaříme.
Domácí klobásy z plece.
Hovězí maso s křenem ze které připravíme křenovou pastu.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme na pánvi.
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Pikantní brusinková omáčka z brusinkového kompotu.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Vepřová panenka na švestkách s provensálským přelivem přelijeme omáčkou.
Sekaná se sýrem a křenem zapečená v troubě.
Tatarák z lososa mažeme na topinky.
Teplá brusinková omáčka s mandarinkami.
Brusinková omáčka z rybízu
Dozvíte se zde, jak se připravuje brusinková omáčka s křenem a recept na ni.